Voor wie? 

Taxiondernemingen met personeel.

Wanneer is het nodig? 

Als er voldaan moet worden aan kwaliteitseisen van zorgverzekeraars, gemeenten, overheden en uitbaters van private standplaatsen (Schiphol). Tevens zijn er steeds meer consumenten die belang hechten aan vervoer met kwaliteitstaxi’s.

Processtappen

Voorwaarde
Indien de taxionderneming interesse heeft in het behalen van het TX-Keur, dient deze contact met ons op te nemen. Voorwaarde om deel te nemen aan het TX-Keur inspectieschema is, dat de taxionderneming of haar rechtsvoorganger direct voorafgaand aan de aanvraag minimaal 1 jaar actief een taxionderneming voert of heeft gevoerd. Het is echter per 1 januari 2018 mogelijk om eerder het TX-Keur te behalen indien uw onderneming niet voldoet aan bovenstaande eis. In dit geval moet uw onderneming zich binnen een half jaar nog een keer laten inspecteren. Vraag ons naar de voorwaarden.

Uw aanvraag
Middels ons offerte-aanvraagformulier en een recent Kamer van Koophandeluitreksel brengen wij vervolgens binnen 5 werkdagen offerte aan u uit. U dient om het keurmerk te behalen ook een vergoeding aan Stichting TX-Keur te betalen. Dit is meegenomen is onze prijsopgave.

Wanneer wij de getekende overeenkomst hebben ontvangen maken wij met u een afspraak op locatie.

Indien er na afloop van de inspectie geen tekortkomingen zijn geconstateerd, zal binnen 10 werkdagen na inspectie het certificaat worden opgestuurd. Alle relevante gegevens zullen vervolgens worden gemeld aan de Stichting TX-Keur. Na vermelding op hun website heeft het bedrijf officieel de status van houder TX-Keur. Indien er tijdens de inspectie tekortkomingen worden geconstateerd, heeft het bedrijf 4 weken de tijd om deze op te lossen. Indien de tekortkomingen binnen de gestelde tijd als voldoende worden beoordeeld, wordt alsnog het certificaat verleend.

Stichting TX-Keur
De beheerder van het Taxi Keurmerk is de Stichting TX-Keur. Zij beheren een database op hun website waarin alle gecertificeerde bedrijven staan vermeld. Ook kunt u op deze website meer informatie vinden over het Keurmerk en handige documenten

Over Kiwa 

Behalve het feit dat we veruit het grootste klantenbestand hebben, staan we ook bekend om onze flexibiliteit qua planning. Dit komt door het grote aantal auditoren en inspecteurs dat binnen de taxibranche voor ons werkzaam is. Daarnaast is Kiwa de certificerende instantie met de meeste ervaring binnen de taxibranche. Naast TX-Keur kunnen wij ook certificering bieden op gebied van: ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en Veiligheidsdocument SKTB. Dit kan aanzienlijke voordelen opleveren op zowel tijdsbesteding als het totale kostenplaatje.